Öregmalom életmódház
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Filozófia

Filizófia

Életmódtréning

Van-e időnk elcsöndesedni naponta akár csak 10 percre? Tudjuk-e élvezni a csend hangjait? Nem kapcsoljuk-e be azonnal a TV-t, rádiót, ha hazaérkezünk, vagy ha reggel felkelünk? Jól érezzük magunkat a saját társaságunkban, el tudunk időzni egy szép gondolat, egy gyönyörű táj, egy dallam, vagy egy illat tanulmányozásában? Ismerjük-e önvalónkat? Elfogadjuk-e testsémánkat, személyiségünket, képesek vagyunk szeretni önmagunkat? Csak ebben az esetben tudunk változtatni is külső vagy belső énünkön. A gyereket is csak úgy tudjuk nevelni, ha feltétel nélkül szeretjük. Képesek vagyunk kezelni konfliktusainkat, stressz élményeinket, vagy átfordítjuk azokat pszichoszomatikus betegségekbe? El tudunk lazulni, tudjuk élvezni a pillanat szépségét, varázsát? Mindezt megtanulhatjuk az életmódtréning keretében Dunaalmáson, az Öregmalom Életmódházban!

Alkohol

Az alkoholfogyasztás kultúránkkal csaknem egyidős élvezeti cikk, táplálék kiegészítő és rituális kellék. A jó minőségű bor, az igényesen előállított pálinka  és a nemes sör alkalomszerű, csekély mennyiségű (WHO ajánlás: maximum 10 gramm /nap) nem kevert fogyasztása egészségünkre nem ártalmas fogyasztási szokás. Igyekszünk tiszteletben tartani az emberek döntését, a saját alkoholfogyasztásukkal kapcsolatban.
Azonban a tréningek alatt nem árusítunk alkoholt. Borfogyasztásra a boresten nyílik lehetőség, ahol módunkban lesz megismerni a környék legkiválóbb, külföldön is méltán keresett borait.
Azt tanácsoljuk, hogy mindenki döntse el, a számára egészséges mértéket. A tréning során szakemberünkkel megvitathatják az alkoholfogyasztás hatásait. Arra a kérdésre is választ kaphat mindenki, hogy ki a függő és ki a kontrollvesztett ivó. Bár a mérsékelt alkoholfogyasztás segíthet a testi, lelki egyensúly fenntartásában, a túlzott alkoholfogyasztás komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Dohányzás

A dohányzás káros volta egészségünkre ma már nem vita kérdése. A tüdő- és gégerák esetek sokasága árulkodik erről. A tréning az egészséges életmód kialakításáról szól, az egészségtudatos magatartás fejlesztéséről, ezért a dohányzás az épületen belül tilos, de még a szobákban, mellékhelyiségekben is! Egyedül a kertben van erre lehetőség, hogy társainkat se zavarjuk a füsttel és a dohányszaggal. Aki elszánja magát, lehetséges a tréning alatt a dohányzásról való leszoktatás kérése.

Mobiltelefon

Mobiltelefon használata egyedül a szobákban lehetséges, a közösségi helyiségekben a mellékhelyiségekben és a kertben is kérjük mellőzését. Hiszen, pont ez az, amitől szeretnénk egy rövid időre megszabadulni, hogy ki legyünk téve maroktelefonunk és a mások mobiljai kényének, kedvének, ugyanis az bárhol és bármikor felcsörrenhet. A „mindennél fontosabb” mobiltelefon csörgés-börgése megzavarja meditációnkat, relaxációnkat vagy egyéb önismereti elmélyülésünket.