Öregmalom életmódház
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hitvallás

Hitvallás

Az Öregmalom Életmódház

Amikor 1995-ben megvásároltuk az összedőlés szélén álló, romos malom épületet, már szemem előtt láttam, hogy a Duna ezen kis szögletéből egy varázslatos helyet fogunk kialakítani.
Az álom megvolt. A szerelem létrejött.
Ezek után már igazán könnyű volt rajta dolgozni. Ugye mindenki tudja, hogy ilyenkor nem számítanak a gáncsoskodások, a bürokratikus nehézségek, a pénzhiány, a dunai árvizek és még a rengeteg felbukkanó veszélyhelyzet sem.

Gyermekkorom meghatározó élménye volt a dunaalmási strand és környéke, a sziget, a malom a zúgókkal. A malomban bent akkor sohasem jártam, csak kívülről csodáltam falait és a Dunára nyíló ablakait.

Az almási kénes víz a középkorban már gyógyította az ide látogatókat. Talán már a római kor kőfejtőinek is enyhülést nyújthatott a malom melletti kénes forrás.
1606-ban ezen a környéken kötött békét a magyar a törökkel és az osztrákkal. 

Ez egy varázslatos hely! S azon kell dolgoznunk, hogy ez a varázs a 21. században is áldás lehessen sok-sok ember számára.
Megtaláltuk a formát és a tartalmat: itt fogunk példát mutatni, hogyan lehet változtatni életünkön, s ezzel elfogadhatóbbá, szerethetőbbé tenni személyiségünket saját magunk és környezetünk számára.

Az Öregmalom Életmódház a korábbi évszázadok csodáit kívánja folytatni itt Dunaalmáson, a Duna partján, hogy az itt megfordulók megerősödést kapjanak életformájuk kiteljesedésére. 

dr. Vidovszky Ferenc Albert tulajdonos