Öregmalom életmódház
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Juhász István

Juhász István

Ha most megkérdeznéd: ki vagyok, egészen biztosan visszakérdeznék: mire vagy kíváncsi?

Ugyanis eddigi életutam igen kacskaringós, meredek és lejtős, hepe-hupás és gidres-gödrös, időnként életveszélyes, máskor „csak” rázós.

Az egyszerű kérdésre bonyolult válasz helyett csak pillanatképek az út egyes szakaszairól: sok-sok dobogó más és más környezetben, az ökölvívástól a jégkorongig, a vitorlázástól a síelésig, a szörftől az ejtőernyőig. Mindezek mellett, de inkább fölött: a ló és a motor. A sportképek mellett persze vannak érdekes munkahelyi képek is: füstölgő, beomlott vágatok ahol bányamentőként életeket mentek; a dél-kínai tenger sötét mélye, ahol ipari búvárként dolgozom; mezőgazdasági ZRT elnöki széke; egy csodálatos diszkó villódzó fényei és az utolsó 13 év képei, amin lovak, lovak, gyerekek és kutyák vannak.

Jó persze fellapozni a képeket, hiszen jól mutatok a motoron a Szaharában, az elefántcsontparti dzsungelben vagy mint világcsúcstartó a Himalájában. De a legkedvesebb képeim kevésbé akció dúsak: ülök egy dél-indiai kolostor kertjében, állok az almási templom előtt és nézem a Dunát. Vagy mosolyogva mesélek gyerekeknek és felnőtteknek, óvodásoknak és nyugdíjasoknak, egészségeseknek és betegeknek a történelemről, az irodalomról, a természetről, a folyóról, lovakról, emberekről és Istenről, kinek a tükrében látom ezt a csodálatos világot.