Öregmalom életmódház
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az üzleti életben 2. modul

Az enneagrammal kapcsolatos pszichológiai kutatások feltárták a különböző karakterű emberek erősségeit és gyengéit. A hidegháború éveiben a politikai életben és a titkosszolgálati munkában alkalmazta a CIA. Az enneagram annyira jól modellezi a várható emberi reakciókat, hogy nélkülözhetetlen lett a kulcsemberek kiválasztásában (pl. az űrkutatásban, a hadászatban, bizalmi állami pozíciók esetében, a filmiparban majd az üzleti életben). Napjainkban az Egyesült Államokban több olyan tanácsadó cég működik amely sikeresen oktatja az enneagram módszerét az üzleti élet számos területén (pl. vezetői tanácsadás, kiválasztás, motiváció, ügyfélkezelés, értékesítés, tárgyalástechnika). 

A két vagy több ember között folytatott tárgyalások célja mindig az, hogy az elkövetkezőkben valami másként legyen, mint ahogy pillanatnyilag van. A megbeszélés jó esetben egyenlő felek között zajlik, és a változás közös érdek. Minden más eset csak nehezíti a feladatot. Minden tárgyalás befolyásolási helyzet is egyben. A siker a legegyszerűbb esetben - a szándékok egyezősége esetén – is a megfelelő kommunikáción és empátián múlik.

A rendszer ismerője tehát előnyre tesz szert a tárgyalásokon. Miután azonosította partnere karakterét, pontos térképpel rendelkezik annak jellemző gondolatairól, várható kifogásairól és kérdéseiről, ismeri partnere döntéshozatali mechanizmusát. Jól tudja, hogy mi az amit nyomatékosítani kell és mik a kerülendő momentumok. Tudatosan olyan kódokat használ, amelyek a partner számára egyértelműek, illetve olyan érveket és értékeket állít a középpontba, amelyek egybeesnek partnere elvárásaival..

A nemzetközi tapasztalatok és a hazai oktatók egybehangzóan úgy találták, hogy az enneagram ismerete az élet megannyi területén hasznos tudás. Az eladás-technikai tréning olyan szakismeretet biztosít, amely rövid időn belül megtérülő befektetéssé teszi a programot.

A tréning résztvevője a program után általában:

Jelentkezés a tréningre »